Persbericht

BusinessConcern en Prodrive Learning fuseren!

 

Breukelen 29 juni 2016 – Intuïtieve performance dashboards en passie voor gedragsverandering gaan samen als BusinessConcern: The change company in Mobiliteit, Duurzaamheid en Veiligheid.

BusinessConcern en Prodrive Learning zijn volledig gefuseerd en gaan verder onder de vlag van BusinessConcern. Het nieuwe bedrijf gaat zich richten op de verdere ontwikkeling van haar specialisme: het verbeteren van gedrag en prestaties op het gebied van Mobiliteit, Duurzaamheid en Veiligheid. De bedrijven werken ruim 5 jaar samen en zijn sterk complementair als het gaat om kennis, ervaring, tools en klanten.

Prodrive Learning (opgericht in 2011) is sterk in het verbeteren van rij- en reisgedrag binnen zakelijke mobiliteit. Het unieke online train en motiveer programma is al door meer dan 40.000 medewerkers gevolgd. BusinessConcern is vanaf 2004 specialist in het transformeren van big data naar relevante informatie voor medewerker en management.

 

Ellen Claessen, managing partner (ict, financiën):

"Doel van de fusie is de ICT kennis en tools van BusinessConcern op het gebied van Big Data management te integreren met de kennis en aanpak over gedragsverandering van Prodrive Learning. De complexiteit en hoeveelheid van data wordt steeds groter, maar het gaat er om de data te transformeren tot toepasbare informatie. BusinessConcern speelt hier op in door, onafhankelijk van de toeleveranciers van de klant, inzicht te geven. Verandering van gedrag begint bij inzicht. Samen met onze train- en motivatieprogramma’s bieden we een unieke end-to-end oplossing."

 

Serge van den Berg, managing partner (marketing, partnerships):

“BusinessConcern heeft als primaire missie klanten te helpen hun veiligheid en duurzaamheidsdoelstellingen in de 21ste eeuw te realiseren. De urgentie hiervan is enorm gezien de verwachte temperatuurstijgingen en het daarmee stijgende zeewater. Uitgangspunt hierbij is inzicht in de totale CO2 uitstoot van een organisatie en het stimuleren van de intrinsieke motivatie van de medewerker.”

 

Joris Smulders, managing partner (business development, sales):

Naast Duurzaamheid is Safety de tweede focusmarkt. Een veilige werkomgeving is een prioriteit voor elk bedrijf. Door op een consistente wijze inzicht te geven in de veiligheidsrisico’s, zetten we aan tot bewustwording en verbetering. Dit gecombineerd met de kennis over  gedragsbeïnvloeding van Prodrive Learning resulteert in een zeer sterk Safety Awareness programma.”

 

Het nieuwe BusinessConcern zal voorlopig opereren vanuit de huidige twee kantoren in Breukelen en Bosch en Duin. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan projecten voor onder meer Arcadis, Accenture, Ordina, DuraVermeer, Roche en Dynniq.

   

 

 

 
^