persbericht
Dutch Eco Drivers league
2017

Nebest wint Dutch Eco Drivers League 2017

Utrecht, 17 juli 2017 - Voor het tweede jaar op rij wint Nebest de Dutch Eco Drivers League. Het ingenieurs- en adviesbureau uit Vianen reed dit jaar weer het zuinigst van alle deelnemende bedrijven. Het wagenpark van 175 voertuigen rijdt inmiddels gemiddeld meer dan 7% zuiniger ten opzichte van 2015. Een enorme prestatie!


Het geheim van Nebest?

We vroegen het Jeroen Post van Nebest: “Belangrijkste best practice van Nebest is het belonen van gewenst gedrag. Het is voor alle medewerkers duidelijk dat zuinig rijden en het goed invullen van de kilometerstanden beloond wordt. Nebest meet het brandstofverbruik en juistheid km-standen en koppelt dit maandelijks aan de medewerkers terug met behulp van de Mobility Monitor van BusinessConcern. Verandering van gedrag begint tenslotte met inzicht.”
In 2016 was het beloningsprogramma onderdeel van de persoonlijke performance bonus. Dit jaar heeft Nebest gekozen voor een collectief beloningsprogramma. Wanneer het hele bedrijf gemiddeld meer dan 8% bespaart wordt iedereen beloond met een leuke gezamenlijke activiteit. 


Resultaten runners-up

De tweede plek is dit jaar voor Noordhoff Uitgevers. Gevolgd door a.s.r. en Accenture. Noordhoff is inmiddels alweer 2 jaar klant en we hebben het gemiddeld brandstofverbruik de afgelopen jaren met ongeveer 6,5% zien afnemen. a.s.r. bespaarde in 9 maanden tijd al 3,7% op brandstof en tevens zien we 37% minder schades bij de medewerkers die Prodrive Learning gevolgd hebben. Accenture is iets later gestart en bespaarde in 6 maanden tijd 3% op brandstof. Opvallend is dat alle bedrijven hun besparingen vasthouden en tevens ieder jaar weer blijven verbeteren. 


Start Dutch Eco Drivers League 2018

Na de zomer start een nieuwe editie van The Dutch Eco Drivers league en beginnen we tevens een nieuw initiatief:
The Dutch Mobility League.
Deelname aan The Dutch Eco Drivers League wordt de standaard voor al onze klanten. Het deelnemersveld wordt hiermee verbreed en geeft een enorm waardevolle benchmark. Bedrijven kunnen zelf kiezen of ze anoniem of openbaar willen meedoen. De winnaar wordt in juni 2018 bekend gemaakt. 


Nieuw: Dutch Mobility League

The Dutch Mobility League is een onderdeel van ons nieuwe Mobility Learning programma waarin deelnemers uitgedaagd worden op het gebied van duurzame mobiliteit (OV, fiets, efficiënt plannen, ride sharing, mobiliteitspas etc.). Deelnemers kunnen meedoen aan Mobility Challenges zoals spitsmijden, fietsen, ride sharing etc. De resultaten van deze challenges worden ook tussen de deelnemende bedrijven vergeleken. 


Over The Dutch Eco Drivers League

Initiatief van BusinessConcern en Climate Neutral Group om ondernemend Nederland op het thema ‘rijden’ vandaag al te laten beginnen met CO2-reductie en brandstofbesparing.


Over BusinessConcern

BusinessConcern helpt bedrijven in Europa sinds 2004 met het verduurzamen van mobiliteit en verhogen van veiligheid. Dit doen we met slimme software tools die helpen bij het veranderen van gedrag van medewerkers:

•    Performance dashboards (meten)
•    E-learning programma’s (trainen)
•    Motivatie programma’s (motiveren) 

www.businessconcern.nl  
www.ecodriversleague.com 


Contactgegevens BusinessConcern B.V.

Serge van den Berg – Managing Partner

Jozef Israëlslaan 15
3735 LM  Bosch en Duin
tel kantoor: +31 (0)30 – 7670 007

mobiel 06 - 55125794
email: serge.vandenberg@businessconcern.nl      

^