Persbericht

Dutch Eco Drivers League

Nebest wint The Dutch Eco Drivers League 2015-2016!

Utrecht 18 juli 2016 – Nebest wint, in een zinderende eindsprint, met een haarlengte voorsprong, van Brink Groep (2e) en Arval (3e). De ingenieurs uit Vianen reden met 163 deelnemers het meest zuinig en nemen de wisselbeker over van Gispen.

The Dutch Eco Drivers League is dé competitie tussen bedrijven in zuinig rijden. BusinessConcern en Climate Neutral Group hebben vandaag de wisselbeker uitgereikt aan de winnaar. Nebest wint door een combinatie van 3,7% zuiniger rijden en 86,5% correct ingevulde kilometerstanden. Tijdens de competitie werd continu het brandstofverbruik van de deelnemende bedrijven gemeten en werden medewerkers uitgedaagd om écht zuinig te rijden. De volgende editie van The Dutch Eco Drivers League start weer 1 oktober 2016.

Nebest is een onafhankelijk ingenieurs-/adviesbureau, gespecialiseerd in inspectie, technisch advies en projectmanagement in de infrastructuur en bouwkunde. De adviesgroep hanteert een integrale benadering van duurzaamheid en verplicht zich tot continu verbetering van de energie-efficiëntie en vermindering van de CO2-uitstoot in haar bedrijfsvoering. Nebest is erin geslaagd om alle betrokken berijders tot het laatste moment scherp te houden door een interne competitie in combinatie met belonen.

 “We zijn ontzettend trots op deze prestatie.De kwaliteit van onze dienstverlening maar ook het verminderen van de klimaatimpact wordt door onze medewerkers bepaald.” Aldus de trotse Jeroen Post die de prijs vandaag in ontvangst nam van Joris Smulders (managing partner) van BusinessConcern.

 

Grootse besparing op brandstof voor Arval

Arval is niet de nummer 1 in zuinig rijden maar heeft voor het tweede jaar op rij de grootste besparing van 6,1% op brandstof laten zien. Arval heeft dit jaar vol op trainen en motiveren ingezet. Naast het Prodrive Learning online trainingsprogramma hebben ook alle medewerkers een 1-op-1 fysieke training gehad in hun eigen auto bij Arval. De grootste besparingen zijn gerealiseerd bij de groep plug in hybride rijders. Een berijder reed zelfs 62% zuiniger in zijn BMW i3 door bijna alleen nog maar elektrisch te rijden.

 

 Liam Donnelly, Directeur Arval Nederland:

“ Wij hebben onze medewerkers ook dit jaar weer extra gemotiveerd om zuiniger te rijden. Iedereen heeft met enthousiasme deelgenomen aan de rijtraining. Dit heeft geleid tot een nog hogere bewustwording met als resultaat een besparing op brandstof van 6,1%. Een resultaat waar we trots op zijn.”

 

Meten is weten voor Brink Groep

Om het verbruik goed te kunnen berekenen zijn correcte kilometerstanden voorwaarde. Brink Groep reed al behoorlijk zuinig voor de start en ook werden de kilometerstanden al goed ingevuld. Toch is Brink gemiddeld nog eens 3,1% zuiniger gaan rijden. Een knappe prestatie!

 

Hans Zaat, lid directieteam Brink Groep:

“We zijn ervan overtuigd dat we door zuiniger te rijden beetje bij beetje bijdragen aan de wereld om ons heen.”

 

Over The Dutch Eco Drivers League – www.ecodriversleague.com      

Initiatief van Climate Neutral Group en BusinessConcern om ondernemend Nederland op het thema ‘rijden’ vandaag al te laten beginnen met CO2-reductie en brandstofbesparing.

Meer informatie via onderstaande.

 

Over Climate Neutral Group

Climate Neutral Group (CNG) streeft naar een 100% klimaatneutraal Nederland, door organisaties via de stappen inzicht, reductie en compensatie op de hoofdthema’s ondernemen, mobiliteit, zakenreizen en energie, te begeleiden naar klimaatneutraliteit. CNG heeft expertise in het adviseren van organisaties m.b.t. het verduurzamen van hun mobiliteit. Na een MobiliteitsScan kan de MobiliteitsCoach helpen om pragmatisch maatregelen uit te voeren, die leiden tot een structurele verlaging van de CO2-voetafdruk op zakelijke mobiliteit. Ook is CNG geaccrediteerd om organisaties te begeleiden naar de Personal Mobility Award en Lean & Green Award, waarbij de duurzame ambities en aanpak bekroond worden.

 

Over BusinessConcern

BusinessConcern is vanaf 2004 een gerenommeerde partij in het transformeren van bedrijfsdata naar relevante informatie voor gebruiker en management. BusinessConcern is in 2016 gefuseerd met Prodrive Learning (2011), de experts op het gebied van rij- en reisgedragsverandering. Wij helpen organisaties en hun medewerkers hun prestaties op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en veiligheid te verbeteren door gedrag en prestaties inzichtelijk te maken en door medewerkers te motiveren en te trainen.

 

Voor meer informatie:

www.ecodriversleague.com

Climate Neutral Group

www.climateneutralgroup.com
Daniëlle de Bruin – Mobiliteitsexpert en Carbon Advisor

T: 030-2326175

E: Danielle.deBruin@climateneutralgroup.com

Algemeen:

Ciska Uijlenbroek – Manager Marketing Communicatie
T: 030-2326193

E: Ciska.Uijlenbroek@climateneutralgroup.com

 

BusinessConcern B.V.

www.businessconcern.nl
www.prodrivelearning.com

Serge van den Berg – Managing Partner

Jozef Israëlslaan 15, Bosch en Duin

Tel 06-55125794

Tel kantoor: 030 – 7670 007
E: serge.vandenberg@businessconcern.nl 

 
^