Lunch en Learn - Duurzame gedragsverandering


Op 6 april organiseerden wij voor de vierde keer onze lunch & learn. Ditmaal waren wij te gast bij Accenture op de Zuidas en was het thema “Duurzame Gedragsverandering”. We mochten ons verheugen op een volle zaal met klanten, partners en prospects.

Hoofdpunt van het programma was, naast de officiële lancering van ons nieuwe product “MobilityConcern”, de workshop OBM (Organizational Behaviour Management) verzorgd door Robert den Broeder vanuit de VU Amsterdam. Nieuw in onze aanpak is de samenwerking met de VU-ADRIBA (Aubrey Daniels Institute for Behaviour Analysis). Deze samenwerking maakt het mogelijk onze software te koppelen aan de OBM-methodiek voor optimale gedragsverandering. Onderstaand vindt u een fotoreportage terug.

Foto's Lunch & Learn

Lancering MobilityConcern

 
Wij borduren verder op onze succesvolle aanpak van meten + trainen + motiveren. In de nieuwe aanpak richten wij ons niet meer enkel op het verbeteren van het rijgedrag, maar juist ook op het beïnvloeden van reisgedrag. We ontwikkelden hiertoe een nieuwe Mobility Monitor waarin we naast brandstof, ook OV reizen, vliegreizen, ride-sharing en fietskilometers rapporteren, uitgedrukt in CO2, kosten en kilometers.
 

 

Het online learning gedeelte kreeg tevens een volledige make-over. De Prodrive Learning modules zijn aangevuld met motiverende content over duurzame mobiliteit. Verder voegden we Challenges toe om medewerkers uit te dagen eens iets anders te proberen en we geven de deelnemers toegang tot de Mobility Library, vol content over slim gebruik mobiliteitskaarten, diverse rit-planning apps etc. Nieuw is ook dat deelnemers punten sparen en levels kunnen stijgen als ze bepaalde challenges, modules of doelstellingen behalen. Deze vorm van gamification zorgt niet alleen voor meer effect, maar stelt de klant ook in staat om beloningen aan bepaalde prestaties te koppelen. Samen met de VU-ADRIBA gaan we de principes van OBM hiervoor inzetten. 

Meer informatie over MobilityConcern
 

Workshop OBM 

Robert den Broeder heeft een workshop verzorgd over Organizational Behaviour Management, kortweg OBM. OBM is dé praktische wetenschappelijke methodiek die kan zorgen voor structurele en blijvende gedragsverandering in organisaties.
Ook bij mobiliteitsvraagstukken is gedrag kritische succesfactor nummer 1! Robert nam de mensen mee door ze te laten nadenken over wenselijk gedrag. Heel belangrijk daarbij is dat het gedrag aantoonbaar bijdraagt aan de organisatiedoelen. Dat is lastiger dan het lijkt. Ook het ABC-model kwam aan bod. Veel organisaties stoppen hun energie om gedrag te veranderen in uitleggen, voordoen en in het maken van regels. Dat wil niet zeggen dat het gedrag ook verandert. De veranderkracht zit in het analyseren en begrijpen van de consequenties. Voor succesvol veranderen is het belangrijk dat managers in staat zijn consequenties te hanteren, dit is hun meest krachtige verander-instrument. Er zijn vier soorten consequenties, waarvan bekrachtigen de sterkste invloed heeft op aanleren van gewenst gedrag. Take-aways:

1. Gedrag moet je duidelijk specificeren; 
2. Koppel gedrag aantoonbaar aan gewenste resultaten;
3. Gebruik positieve consequenties om gedrag duurzaam te verbeteren.
Plan een OBM workshop
 

Accenture en Toogether

 

Daria Nozhkina van Accenture en Joost Bijlsma van Toogether sloten het ochtendprogramma af. Daria vertelde over de resultaten van de pilot met MobilityConcern en hoe er in korte tijd 5% besparing gerealiseerd is. Accenture heeft een ambitieus target voor 2020 als het gaat om CO2-reductie. Zo luidt de doelstelling; 50% reductie ten opzichte van 2013. Met de inzet van meer elektrische voertuigen, het verkleinen van het lease-wagenpark, inzet van MobilityConcern en stimuleren van ride-sharing middels de Toogether app, is Accenture goed op weg deze doelstelling te realiseren.

Joost Bijlsma gaf een korte toelichting op de werking van de Toogether app en hoe zij middels dit ingenieuze platform medewerkers in Nederland, België en Luxemburg ritten laten delen. Een sterke oplossing die tevens geïntegreerd zal gaan worden in MobilityConcern.
Meer informatie over Toogether
 
^