Safe & Eco tips voorjaar

Het is lente en de dagen worden weer langer, langzaam bewegen we ons richting de zomer. Graag geven we je weer enkele tips, om deze mooie periode van het jaar, veilig door te komen.

 

Mooi weer? Kijk extra goed uit voor (race) fietsers!


Met het mooie weer halen veel fietsers hun (race) fiets uit de winterstalling. Anticipeer hierop, fietsers / wielrenners kunnen gemakkelijk verdwijnen achter jouw navigatiesystemen of achter de dikke a-stijl van je auto. Wist je overigens dat de meeste dode hoek ongevallen gebeuren in bochten naar rechts? Check dus goed je spiegels!
Marc Lubbers deelde deze gave video met ons. Hij filmde 6 weken lang, 4 dagen per week zijn woon-werk fietskilometers. Wat opvalt is hoe vaak automobilisten Marc over het hoofd zien.

 

Smartphone gebruik tijdens het rijden


We vallen misschien in herhaling, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen; autorijden en smartphone gebruik gaan echt niet samen. In onderstaande video vertelt Koen hoe een kortstondig moment van afleiding fatale gevolgen kan hebben. 

 

Temperaturen weer boven de 7 graden? Tijd voor de zomerbanden wissel!


Komen de temperaturen weer boven de 7 graden dan is het raadzaam om de winterbanden weer terug te wisselen voor zomerbanden. Immers boven de 7 graden slijten je winterbanden meer en zijn de rij-eigenschappen van zomerbanden beter dan die van winterbanden. Daarnaast zorgen de zomerbanden weer voor een lager verbruik. Tip: Vraag aan je bandenspecialist om bij het wisselen van de zomerbanden deze op de aanbevolen "beladen" spanning te zetten. Dit scheelt behoorlijk in verbruik en de banden slijten minder snel.

 

 

 
^