OBM - workshop
gedragsverandering

de OBM methode

Organizational Behaviour Management (OBM) is dé praktische wetenschappelijke methodiek die kan zorgen voor structurele en blijvende gedragsverandering in organisaties. We noemen het ook wel gedragsmanagement.

Deze aanpak legt de focus op het belonen van goed gedrag en is gebaseerd op wetenschappelijke fundamenten van meting, analyse en sturing van menselijk gedrag. Ook bij mobiliteitsvraagstukken is gedrag kritische succesfactor nummer één.
 

samenwerking

Wij werken op het gebied van OBM samen met de VU Amsterdam en organiseren gezamenlijke kennismaking workshops OBM over de basisprincipes van de OBM-methodiek.

 

 

Business is Behaviour

De workshops zijn gericht op directieleden, managers, teamleiders, coördinatoren en projectleiders die meer willen weten over verantwoorde en effectieve manieren van gedragsverandering (voor 6 tot 8 personen).

Om de betrokken personen kennis te laten maken met de principes van gedragsverandering wordt in de kennismakingsworkshop de “Koerskaart Business = Behaviour” gespeeld onder begeleiding van een OBM gecertificeerde trainer.
 

de Koerskaart Business = Behaviour

In deze “serious game” worden stapsgewijs de belangrijkste elementen van OBM uitgelegd en passen de spelers deze meteen toe op hun eigen vraagstuk. Zij ervaren en leren waarom het zo vaak niet lukt om de gewenste gedragsverandering te realiseren of vast te houden en waardoor de slagingskans wel vergroot kan worden.

Aan het einde van het spel hebben zij samen ideeën verzameld die voor het vervolg van het project gebruikt kunnen worden. 

opzet programma

10.00 – 10.20 uur
Korte introductie OBM methode

10.30 – 12.30 uur
Spelen "Koerskaart Business = Behaviour"

12.30 – 13.00 uur
Nakaarten met de groep

inhoud van de workshop

  • Waarom medewerkers doen wat ze doen
  • Het gebruik van de "Koerskaart business = behaviour"
  • Analyse van prestaties en gedrag, om deze effectiever bij te kunnen sturen
  • Kennismaking met het 7-stappen protocol voor prestatieverbetering

kosten workshop

De kosten voor de voorbereiding en begeleiding van de OBM workshop zijn €1.500,-
(incl. maximaal 8 Koerskaarten).

 
^